Warsztaty kulinarne z Szefem Kuchni
14 marca 201r. uczniowie klas ZSZ wzięli udział w warsztatach kulinarnych prowadzonych przez szefa kuchni „Karczmy Matras” w Limanowej- Jakuba Kasińskiego. Pod jego okiem przygotowywali dania regionalne, które będą prezentować na XVI Małopolskim Konkursie Kucharsko- Cukierniczym w Krakowie: Rolada drobiowa w boczku, sos bryndzowy, pęczak z suską sechlońską, buraczki z miodem oraz kwaśnica z ziemniaczanym podpłomykiem. Uczniowie z uwagą słuchali wskazówek kucharza i starannie wykonywali swoją pracę. Praca z tak doświadczonym kucharzem sprawiła, iż wszyscy chętnie chcieli uczestniczyć w tych warsztatach. Celem tego spotkania było kształtowanie umiejętności zawodowych oraz prezentacja własnego wyrobu z zastosowaniem produktów regionalnych. Szef kuchni dzielił się swym doświadczeniem i pokazał jaki może być zawód kucharza, jeśli wykonuje się swoja pracę z pasją. Podczas tego spotkania panowała miła i serdeczna atmosfera.