XXI Małopolski Konkurs Kucharsko- Cukierniczy w Krakowie
XXI Małopolski Konkurs Kucharsko- Cukierniczy w Krakowie
„Smaki ziemiańskiego stołu w XIX wieku”
Jak co roku nasza szkoła wzięła udział w Małopolskim Konkursie Kucharsko – Cukierniczym
o Puchar Małopolskiej Izby Rzemiosła i Przedsiębiorczości, pod honorowym patronatem Prezydenta Miasta Krakowa i Małopolskiego Kuratora Oświaty, który organizowany jest przez Zespół Szkół Specjalnych Nr 14 w Krakowie.
Konkurs odbył się w dniach 19-20 kwietnia i była to już XXI edycja. Przedstawiciele naszej szkoły wzięli udział w konkursie kucharskim gdzie zdobyli wyróżnienie. Zadecydowała o tym komisja, w skład której wchodzili przedstawiciele Stowarzyszenia Kucharzy i Cukierników. Wysiłki uczniów oceniane były pod kątem organizacji pracy, właściwego procesu technologicznego, jakości
i estetyki wykonywanych potraw, wyrobów cukierniczych oraz przestrzegania przepisów BHP. Oceniana również była prezentacja wykonanego wyrobu oraz dekoracja stołu dostosowana do tegorocznej tematyki konkursu.
Kucharzy reprezentowali uczniowie klasy III: Róża Knapczyk i Zofia Sulima, przygotowani przez nauczycieli zawodu.
Serdecznie gratulujemy i jesteśmy z Was bardzo dumni!